UUSI PODCAST-SARJA HALUAA AIDOSTI PARANTAA MAAILMAA

Kannattaako suomalaisen kierrättää, kun aasialaisetkaan eivät kierrätä?
Onko kotitalouksien hyödytöntä hillitä hiilijalanjälkeä, koska teollisuus saastuttaa niin paljon?
Tarkoittaako ilmastonmuutoksen ehkäiseminen aina luopumista jostain?

Ilmastovaroitus on uusi podcast-sarja, joka antaa vastauksia ilmastokysymyksiin. Bauer Median ja Myrskyvaroitus ry:n tuottama keskustelusarja tekee ilmastomuutokseen liittyvät monimutkaiset mekanismit ymmärrettäviksi ja tarjoaa kuuntelijoilleen sekä faktoja että mielenkiintoisia näkökulmia. Ilmastovaroitus haluaa lisätä ja syventää suomalaisten tietoutta aiheesta sekä kertoa keinoista, joilla jokainen voi ehkäistä ilmastonmuutosta.

 

Nimekkäät vakiovieraat tarjoavat näkökulmia ja tapoja osallistua ilmastotalkoisiin arjessa

 

Bauer Median sisältöjohtaja Hermanni Seppälä tekee ohjelmasarjassa paluun juontajaksi. Vakiovieraina sarjassa vaihtelevat Myrskyvaroitus-yhdistyksen aktiivit, ekonomisti Timo Tyrväinen ja professori Esko Valtaoja, sekä Climate Leadership Coalitionin toiminnanjohtaja Jouni Keronen. Heidän lisäkseen sarjassa kuullaan asiantuntijoita muun muassa Sitrasta ja Suomen ympäristökeskus SYKEstä.

 

Bauer Media haluaa yrityksenä hillitä ilmastonmuutosta. Meille mediatalona vahvin keino on lisätä ymmärrystä ja jakaa oikeaa tietoa aiheesta, joka koskee meitä kaikkia. Ilmastovaroitus on ollut oppikoulu myös tekijöilleen. Studiossa käydyt keskustelut ilmastonmuutoksen vaikutuksista, torjunnasta ja tutkimuksista ovat osoittaneet, kuinka monisyisten ja hankalien asioiden kanssa olemme tekemisissä. Sarjan tekeminen on vahvistanut haluamme tehdä maailmasta parempi paikka elää, myös jälkipolvillemme”, kommentoi Seppälä.

 

Ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia pohditaan jaksoissa niin kaupunkilaisten kuin haja-asutusalueella asuvien kannalta sekä taloudellisten tuloerojen kautta. Tarkoituksena ei ole aiheuttaa ilmastoahdistusta vaan käsitellä helposti ymmärrettävästi tapoja, joilla voi osallistua arjessa ilmastotalkoisiin. Monissa jaksoissa korostetaan kansalaisten ratkaisijan roolia. Ilmastotoimilla on kiire ja myös suomalaisten on syytä osallistua globaalien haasteiden ratkaisuun. Jos talkoisiin ei lähdetä nyt, tulevaisuudessa luopuminen ja pakko saattavat olla käyttöönotettavia keinoja.

 

Meillä on suuri osa tarvittavista keinoista niin ilmastonmuutoksen torjumiseen kuin kaikkien muidenkin ympäristöongelmiemme ratkaisemiseen. Ongelma ei ole siinä, ettemme osaisi ja pystyisi, vaan siinä, ettemme halua. Maailman ja ihmisen pelastaminen vaatii vain sen, että hankkiudumme eroon luutuneista asenteistamme, ideologioistamme, poliittisista poteroistamme ja oman edun lyhytnäköisestä tavoittelustamme. Ei se sen vaikeampaa ole”, Valtaoja painottaa.

 

Ilmastovaroitus-sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistaan RadioPlayssa perjantaina 17.5.2019.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Kirsi Takala, kirsi.takala@bauermedia.fi, 040-565 4956.