Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Audio & vaikuttajamarkkinointi – viesti läpi vaikka silmät kiinni!

15. tammikuuta 2019

Yksityinen: Elina Backman, .

Audion kulutus kasvaa ja sanojen voima välittyy yhä uudempia reittejä pitkin korviimme. Nettiradioita ja podcast-sisältöjä kulutetaan paljon tilanteissa, joissa katsominen ei ole mahdollista. Podcastit mahdollistavat asioiden tekemisen yhtä aikaa niin, että huomio silti säilyy kuunnellussa sisällössä. Ihminen ei voi kuunnella montaa kohdetta samaan aikaan.

Tarinat ovat kulkeneet ihmiseltä toiselle puheen välityksellä jo silloin kun mitään muuta mediaa ei ole ollut. Tutun henkilön suositus tuntuu henkilökohtaisemmalta kuin pelkkä yksittäinen mainosviesti. Podcastien tekijät ja radiojuontajat koetaan hyvin henkilökohtaisesti, varsinkin luurien kautta kuunneltuna. He ovat tämän ajan audiovaikuttajia, joiden tavoittavuus syntyy arvokkailla puhepaikoilla lähetysvirrassa ja on demand -sisällöissä.

Radiolla tavoittavuutta vaikuttajamarkkinointiin

Mitä vaikuttajamarkkinointi on radiossa? Se voi olla brändin omien nimikkovaikuttajien tuominen osaksi radiolähetyksen ohjelmasisältöä tai juontajien hyödyntämistä audiovaikuttajina. Radion kautta voidaan lisätä somekampanjan peittoa ja kuljettaa vaikuttajasisältöjä yli mediarajojen.

Audiovaikuttajien voima syntyy samoin kuin muillakin vaikuttajilla – aitouden kautta ja omin sanoin. Äänensävy paljastaa, jos ihminen valehtelee.

Podcasteissa kaupallisia yhteistöitä voidaan rakentaa tekijöiden itsensä puhumilla alkutunnisteilla tai ohjelman sisälle sijoitetuilla sisältönostoilla. Hyvin rakennettu audiosisältö puhuttelee, sisältää samastuttavia ajatuksia tai ajankohtaista tietoa, viihdyttää, opettaa uutta tai herättää tunteita ja keskustelua.

Kaupallisten sisältöjen tehtävä on palvella sekä yleisöä että mainostajaa. On demand -alusta tekee audion kuuntelusta hyvin käyttäjälähtöistä. Ohjelmasisällön on oltava niin hyvää, että sille avaa vapaaehtoisesti korvansa ja mielensä.

Teksti on alunperin julkaistu MarkkinointiKollektiivin Kipinävuorossa.

Yksityinen: Elina Backman, .

Elina on Bauer Median johtoryhmän jäsen. Hänellä on monipuolinen, yli 10 vuoden tausta luovista kaupallisista mediaratkaisuista sekä mainonnan suunnittelusta niin mediataloissa kuin mainostoimistossakin. Hyvässä tiimissä yhdistyvät Elinan mielestä vahva analyyttisyys, selkeät tavoitteet ja hullut ideat. Elina elää puutalossa ikuisen remontin keskellä ja saa voimaa perheen lisäksi hyvistä kirjoista, sosiaalipsykologian opiskelusta, matkustelusta, juoksemisesta ja oivaltavista ajatuksista. Elinan lempiharrastus on @kirjaviinikerho, joka kokoaa kerran kuussa yhteisen pöydän ääreen hyviä ystäviä, kirjoja ja viinejä.

Kirjoittajan artikkelit