Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Audiomarkkinassa

Audion avulla lisää kasvua kivijalkaliikkeistä 

11. kesäkuuta 2024

Outi Hilakari, Head of Outdoor Audio

Bauer Media kasvattaa ja kehittää liiketoimintaansa rakentamalla Suomen suurimman ulkoisen audiomainonnan verkoston, jonka kehityksen painopisteinä ovat retail media sekä uudet audiomainonnan kohtaamispisteet. Outdoor Audio -mainosverkostokumppanuus muuntaa liiketiloissa ja -ympäristöissä vierailevat korvaparit euroiksi. 

Bauer Media on Suomen ja Euroopan suurin audiotoimija, joka audiobisneksen suunnannäyttäjänä innovoi, kehittää ja investoi uuteen liiketoimintaan. Tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä kokonaisvaltaisempia ja tehokkaampia ratkaisuja audion hyödyntämiselle nyt ja tulevaisuudessa.  

Bauer Median kattavan FM-kanavaperheen ja digiaudioverkoston rinnalle on alettu kasvattaa ja kehittää ulkomainonnan kaltaista audiomainosverkostoa, Outdoor Audiota. Verkoston kaupallinen kehitys on startannut syksyllä 2023, ja kesäkuusta 2024 alkaen ensimmäisinä verkostokumppaneina ovat mukana kuntosaliketjut EasyFit, Ole.Fit, Fitness24Seven ja Lady Line sekä vähittäiskaupan toimijat Motonet ja Mall Voice. Näiden lisäksi Bauer Media ja Tokmanni ovat aloittamassa mainosverkostokumppanuuden Tokmannin retail media -pilottimyymälöissä, joihin verkosto laajenee kesän 2024 aikana.

Audio tavoittaa kuluttajat tehokkaasti 

Kuluttaja elää alati kasvavan viestitulvan keskellä, ja erottautuminen kilpailijoista käy mainostajille entistä haastavammaksi. Bauer Median Outdoor Audio -mainosverkosto rakentuu vastaamaan juuri tähän mainostajan tarpeeseen – kuluttajan entistä kattavampaan tavoittamiseen audiomainonnan avulla pitkin mediapäivää, siellä missä kuluttajat liikkuvat ja viettävät aikaansa. 

Mainosverkostokumppaneille Bauer Median Outdoor Audio -kumppanuus mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan saada tuottoa irti liiketiloistaan ja -ympäristöistään, kun niissä vierailevat korvaparit kaupallistetaan osaksi Bauer Median audioinventaaria.  

Mitä tämä sitten tarkoittaa? 

Etenkin retail median puolella on jo pitkään hyödynnetty monia, visuaalisia elementtejä liiketilojen lattiarajapinnan kaupallistamisessa. Perinteisen POS:n rinnalle on viime vuosina vyöryneet digital signage -ratkaisut rikastamaan visuaalisuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Ulkomainosnäytöt moninaisissa paikoissa kuuluvat olennaisena osana niin katukuvaan kuin moniin muihinkin kohtaamispisteisiin. 

Visuaalisen mainosilotulituksen keskellä audio on monissa paikoissa loistanut poissaolollaan, vaikka mainostajan kannalta juuri korvaparien aktivointi esimerkiksi liiketiloissa kannattaisi. Bauer Media ja Kantar tutkivat äänimainonnan vaikuttavuutta radiossa sekä digiaudio- ja retail-verkostoissa, ja sen mukaan peräti 57 prosenttia kokee äänimainonnan merkitykselliseksi ostoprosessin aikana. 

Bauer Median Outdoor Audio -mainosverkostokumppanuus muuntaa liiketiloissa ja -ympäristöissä vierailevat korvaparit euroiksi.  

Helppoa ja huoletonta kumppanuutta 

Verkostokumppanina myyt meille inventaaria, jonka me kaupallistamme. Riittää, että yrityksesi tiloista löytyy hyvä äänentoistojärjestelmä ja nettiyhteys. Lopusta huolehdimme me – aina mediatilan myynnistä tekniikka- ja teknologiainvestointeihin sekä laitekannan ylläpitoon.  

Aitoa lisäarvoa verkostokumppanuudesta 

Liiketila ja -ympäristö 

  • Audiomainonnasta tulee suunniteltu osa liiketilojen ja -ympäristöjen äänimaisemaa 
  • Taustamusiikki voi pysyä samana kuin nyt tai voitte valita tilaääneksi veloituksettoman streamin Bauer Median kanavaperheen kanavista 
  • Premium placement 
  • Kumppanit määrittävät oman sulkulistansa: mm. kilpailijoiden mainonta suljetaan automaattisesti pois 

Liiketoiminta 

  • Enemmän tuottoa irti liiketiloista ja -ympäristöistä 
  • Revenue share -sopimusmalli 
  • Ei vaadi verkostokumppanilta investointeja laitekantaan, teknologiakuluihin tai muuhun ylläpitoon  
  • Suomen suurin audiomainonnan myyntiorganisaatio kumppaninanne 
  • Skaalautuvuus Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Euroopassa 

Kumppaneina retail median ja teknologian huippuosaajat 

Uuden liiketoiminnan kehityksessä Bauer Median kannalta on ollut erittäin tärkeää löytää yhteistyökumppani, jolla on kyvykkyys tarjota kokonaisvaltainen palvelu Bauer Medialle ja sen myötä mainosverkostokumppaneille, niin laite- kuin ohjelmistoratkaisujen osalta.   

Verkoston teknisen ja teknologisen kehityksen saralla Bauer Media on kumppanoitunut Suomen merkittävimmän in-store retail media -verkostojen rakentajan, Craneworksin, sekä sen sisaryrityksen, Doohlabsin kanssa.

Doohlabs kehittää ja tarjoaa kansainvälisestikin tarkastellen tunnettua ja kehittynyttä in-store retail media -ohjelmistoalustaa yleisöjen luomiseen, mainonnan kohdentamiseen ja mediamyynnin mahdollistamiseen.  

Bauer Media, Craneworks ja Doohlabs yhteistyö – YouTube

Kuka nyt äänimainoksista tykkää? 

Bauer Media tutki huhtikuussa 2024 yhdessä Kantarin kanssa äänimainonnan vaikuttavuutta radiossa sekä digiaudio- ja retail-verkostoissa*. Mainostajien kannalta moni löydös kannustaa äänimainonnan laajentamiseen retail median piiriin:  
   
Radiossa ja retail mediassa äänimainontaan suhtaudutaan keskimääräistä myönteisemmin kuin mainontaan muissa medioissa – jopa 78 prosenttia suhtautuu äänimainontaan myönteisesti tai neutraalisti. Äänimainonta yhtäaikaisesti radiossa ja retail mediassa kasvattaa 6 prosenttiyksikköä myönteistä tai neutraalia suhtautumista mainontaan.  

On mielenkiintoista seurata, onko äänimainonnalla retail mediassa vaikutusta myös keskiviipymän kasvuun kaupoissa ja toimipisteissä, joissa kuluttaja kohtaa äänimainontaa.  

Kantarin tutkimus vahvisti myös sen, että äänimainonnalla yhtäaikaisesti radiossa ja retail mediassa on merkittävä rooli kuluttajalle ostoprosessin eri vaiheissa: suunnittelu- ja harkintavaiheessa, ostotilanteessa ja jopa ostotilanteen jälkeen vahvistamalla valitun brändin ostokokemusta. Peräti 57 prosenttia kokee äänimainonnan merkitykselliseksi ostoprosessin aikana.  

Tämä tuo mainostajille varmuuden, että äänimainonta laajennettuna retail mediaan kasvattaa vaikuttavuutta jokaisessa kohtaamispisteessä.  

Lähde mukaan Bauer Median Outdoor Audio -mainosverkostokumppaniksi ja valjasta yrityksesi kohtaamispisteet kasvun draivereiksi! Kumppanina olet etulinjassa hyödyntämässä kasvavan ja kehittyvän audiomainonnan verkoston tuomaa kasvupotentiaalia.   

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

*) Lähde: Äänimainonnan vaikuttavuustutkimus, Kantar 4/2024 

Outi Hilakari, Head of Outdoor Audio

Outi on kokenut myynnin ja markkinointiviestinnän ammattilainen, jonka sydän on aina sykkinyt kaupallisille kasvutarinoille. Lähes kaksi vuosikymmentä eri puolilla pöytää media- ja markkinointiviestinnän maailmassa ovat tuoneet työkalupakkiin vahvan osaamisen kasvun niin liiketoiminnan kuin brändinkin rakentamiseen. Bauer Medialla Outi vastaa Outdoor Audio -liiketoiminnasta.

Lenkkipolulta ja salilta energiaa arkeen ammentavan hokimutsin vapaa-aika kuluu aktiivisen perheen mukana niin jäähallilla, golfkentällä kuin laskettelurinteessä. Aktiivisen elämän vastapainona maistuu hyvä ruoka ja viini, joita Outi nauttii mielellään myös Suomen rajojen ulkopuolella aina kun se on mahdollista.

Kirjoittajan artikkelit