Audiomarkkinassa

Axa Fahler: ”Kaupallisten podcastien määrä on saatava suuremmaksi”

12. maaliskuuta 2020

Sini Kervinen, Head of Innovation

Podcast Akatemian ensimmäinen vuosikurssi on valmistunut. Yksi valmistuneista oli Folk Finlandin Axa Fahler.

Podcast Akatemian ensimmäinen vuosikerta, kaksitoista stipendiaattia, juhli valmistumistaan Lucian päivänä joulukuussa 2019. Akatemia kehittää alalle uusia ammattilaisia ja tarjoaa heille valmiudet tuottaa laadukkaita podcast-sisältöjä. Kouluttajina toimivat alan huippuammattilaiset Paula Norosesta Anna Perhoon.

Ensimmäisen vuosikerran oppilaiden joukossa oli Folk Finlandin Creative Axa Fahler ja Voionmaan koulutuskeskuksessa opiskeleva Arno Rantanen. He ovat molemmat tyytyväisiä koulutuksen kattavuuteen ja suosittelevat seuraavaa vuosikurssia ensisijaisesti mainostoimistojen suunnittelijoille ja strategeille sekä isojen kuluttajabrändien markkinointijohdolle.

”Kaupallisten podcastien määrä on saatava suuremmaksi. Akatemian tarjonta kattoi kaikki podcast-tekemisen päälinjat ja tarjosi polttoainetta ajattelulle”, kommentoi Fahler tyytyväisenä.

Hän aikoo keskittyä jatkossa etenkin käsikirjoitettujen podcastien tekemiseen, sillä koulutuksessa hän ymmärsi, kuinka yliedustettuna esimerkiksi haastattelupohjaiset podit ovat Suomen podcast-tarjonnassa.

Arno tuottaa omaa podcastia ja soveltaa Akatemian oppejaan työssään viikottain. Hän suosittelee Akatemiaa kaikille, joilla on oma podcast tai jotka suunnittelevat vakavissaan sellaisen tekemistä.

”Akatemian parasta antia oli podcastien tekijöiden setit. Paula Noronen, Pastori Potapoff, Janica Saxelin sekä tietenkin Pauliina Kääriäinen ja Justiina Toivakka”, hän luettelee.

Laatu ratkaisee

Suosittu podcast ei synny sattumalta. Akatemia tekee läpileikkauksen laadukkaan podcastin tekemisen saloihin; miten ääni vaikuttaa psykologisesti, mitä salaisuuksia huippusuosittujen podcastien taustalla on, miten syntyy toimiva käsikirjoitus, miten tehdään onnistunut haastattelu?

”Haastattelupodien osalta ennakkotutkimuksen tärkeys ja haastattelutekniikoiden opetteleminen olivat arvokas oppi. Myös modernin ajan podcastien laatuvaatimustason alleviivaaminen meni hyvin perille”, nostaa Fahler.

Bauer Median Head of Audio Branding, Lauri Domnick, on jo aiemmin kirjoittanut siitä, mitä hyvän kaupallisen podcast-sisällön tuottaminen vaatii.

”Mainostaja, älä tee podcastia vain podcastin tekemisen ilosta! Podcast ajaa asiansa vasta, kun se kuulostaa yritykseltäsi, se on laadukkaasti tehty, se löytyy hyvältä jakelualustalta ja sen pariin ohjataan ammattimaisesti ja tehokkaasti”, Domnick kirjoittaa.

Domnick on kirjoituksessaan laatinut myös mainostajalle muistilistan ennen ensimmäisen podcastin tekoa.

Pääset lukemaan Lauri Domnickin koko kirjoituksen tästä linkistä.

Sini Kervinen, Head of Innovation

Sini johtaa Bauer Median digitaalista liiketoimintaa. Hän on edennyt elämässään innostuksen ja intuition siivittämänä. Mielenkiintoiset projektit ovat vieneet Siniä mennessään synnyttäen uutta liiketoimintaa ja jälleen uusia innostavia lähtöjä. Siniä inspiroivat erityisesti hyvä ja kannustava yhteishenki sekä tulos ja tehokkuus. Tekemisessä Sini uskookin jatkuvaan oppimiseen ja rohkeaan kokeilukulttuuriin. Sini on toiminut työuransa aikana useissa suunnannäyttäjäprojekteissa, ja nykyisin hänen huomionsa vievät digitaalisen audion miljoonat mahdollisuudet.

Kirjoittajan artikkelit