Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Audiomarkkinassa

Kasvava audion kulutus vaatii lisää hyviä tekijöitä – Bauer Median Podcast Akatemia starttaa lokakuussa

19. syyskuuta 2019

Sini Kervinen, Head of Innovation

Audion kulutus kasvaa jatkuvasti, ja sen myötä kaivataan lisää hyvin tehtyä sisältöä. Audiobisneksen suunnannäyttäjänä Bauer Media haluaa omalta osaltaan varmistaa, että meillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus kuluttaa mahdollisimman laadukasta audiosisältöä.

Bauer Media ilmoitti toukokuussa perustavansa Podcast Akatemian ja aloittavansa tulevaisuuden podcastin tekijöiden kouluttamisen. Podcast Akatemian yksi päätarkoituksista on kouluttaa lisää podcastien tekemisen ammattilaisia, jotka voivat vaikuttaa sisältöjen laadukkaaseen kehittymiseen.

Podcastit ovat entistä mielenkiintoisempia myös kaupallisesti. Ensimmäiset mainostajat ovat jo aktivoituneet vaikuttavan podcastmainonnan toteuttajina. Markkinoinnin muotona tämä on Suomen markkinoilla vielä kuitenkin yhä uutta.

Digitaalisen audion puolella sisällön kohdentaminenkin onnistuu, joten massayleisöstä poiketen audiokuuntelun myötä tavoitetaan ennen kaikkea oikeanlaista kohdeyleisöä. Laadukkaan sisällön lisäksi tärkeää on podcastin löydettävyys.

Podcastien kuuntelu on keskittynyttä, ja pidetyn podcastvaikuttajan suositukset ovat parhaimmillaan kuin vinkkejä parhaalta ystävältä. Näitä podcastvaikuttajia Suomen markkinaan mahtuu lisää. Kaupallisesti on kiinnostavampaa olla mukana suositun vaikuttajan laadukkaassa sisällössä kuin harrastelijamaisessa ympäristössä, jossa vaikuttajan omaa tyyliä mahdollisesti vielä etsitään.

Podcast Akatemiaan valikoitui monipuolisia osaajia

Bauer Median RadioPlay-palvelu jakelee sisältönsä siellä, missä kuluttaja on. Stipendiaateista parhaat saavat oman sarjan RadioPlay-palveluun, joten suosio ei jää ainakaan löydettävyydestä kiinni. RadioPlayn sisältöjä voidaan RadioPlay-palvelun lisäksi kuunnella muun muassa Spotifysta sekä Googlen ja Applen podcastpalveluista.

Podcast Akatemian ensimmäiselle kierrokselle valittiin 12 stipendiaattia. Mukaan saatiin mielenkiintoinen kattaus monipuolisia osaajia. Koulutuksessa tullaan opettelemaan podcastien tekemistä monipuolisesti aina äänisuunnittelusta ja tekniikasta, konkreettisen demon tekemiseen asti.

RadioPlayn suosittujen podcastsarjojen Selli, Huorapuutarha ja Minä tekijät antavat omat vinkkinsä ja näkemyksensä ohjelman tekoon. Käsikirjoitukseen ja dramaturgiaan stipendiaatit perehdyttävät huippuammattilaiset Anna Perho ja Paula Noronen. Lisäksi kouluttajina nähdään laaja kattaus Bauer Median omia ääniammattilaisia, kukin omalta erikoisosaamisalueeltaan.

Voit seurata Podcast Akatemian stipendiaattien matkaa Facebookista. Tykkää ryhmästä, niin näet päivitykset aina ensimmäisten joukossa. Ensimmäinen koulutuspäivä järjestetään 11.10. ”kattoteemalla” äänisuunnittelu.

Sini Kervinen, Head of Innovation

Sini on Bauer Median innovaatiojohtaja ja hänen vastuullaan ovat innovaatioiden lisäksi muun muassa data ja tekoäly. Hän on myös Bauer Median johtoryhmän jäsen. Sini on työskennellyt suurissa mediataloissa johto- ja kehitystehtävissä yli 15 vuoden ajan ja Bauer Medialla hän on ollut vuodesta 2018. Siniä inspiroivat erityisesti hyvä ja kannustava yhteishenki sekä tuloksellisuus ja tehokkuus. Tekemisessä Sini uskoo jatkuvaan oppimiseen ja rohkeaan kokeilukulttuuriin.

Kirjoittajan artikkelit