Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Verkossa

Kesä kaikkien korvilla – podcast-sisällöissä riittää valinnanvaraa

15. kesäkuuta 2019

Kirsi Takala, RadioPlayn tuotepäällikkö

Kesä on loistavaa aikaa tutustua kiinnostaviin audiosisältöihin. Paina luurit korville suunnatessasi rannalle, lenkille tai laiturille ja valitse oma suosikkisi mielenkiintoisesta podcast-tarjonnastamme.

Median käyttäjillä on nykyään yhä laajempi valinnanvapaus siitä, mitä kuluttaa sekä milloin ja missä. TV:n suoratoistopalvelut ja sosiaalisen median ystäväpiirimme mahdollistavat sen, että luemme ja katsomme juuri niitä sisältöjä, jotka meitä aidosti kiinnostavat. Valinnanvapaus on lisääntynyt audionkin puolella, ja yhä useampi suomalainen kuuntelee netin välityksellä radio-ohjelmien jälkilähetyksiä, äänikirjoja tai podcasteja.

Podcastit eli digitaaliset audio-ohjelmat ja -sarjat tarjoavat paljon mielenkiintoista kuunneltavaa yhä monipuolistuvassa audiokentässämme. Viimeisen vuoden aikana suomalaiset podcastit ovat lisääntyneet, sisällöllisesti monipuolistuneet ja teknisesti parantuneet niin meillä RadioPlayssä kuin Suplassa, Yle Areenassa ja muissakin alustoissa.

Kesä ja lomakausi suovat yhä useammalle mahdollisuuden tutustua uuteen podcast-sisältöön, sillä se kulkee puhelimen mukana sinne, minne kesäsuomalainenkin; mökille, automatkoille, lenkille, marjastamaan tai vaikka laiturille. Parhaimmillaan podcastit tarjoavat inspiraatiota, uutta tietoa, vinkkejä ja viihdettä, mutta ne voivat yhtä hyvin itkettää, naurattaa tai jopa pelottaa.

Kiinnostavaa sisältöä oikeille kohderyhmille

Podcasteissa on parasta se, että voin valita sisällön juuri minulle rakkaasta aihealueesta, kuten lukemisesta tai juoksusta, ja tiedän kuunnellessani olevani ”omien, luotettavien tyyppieni seurassa”. Useat podcastit keskittyvätkin tiettyyn aiheeseen, ja kuulijat ovat juuri sitä oikeaa kohderyhmää: kuntoilijoita, lukijoita, lapsiperheitä tai autoharrastajia. Tämä tuo myös mainostajalle mahdollisuuden olla mukana juuri siinä sisällössä, jota kohderyhmä seuraa keskittyneesti ja innostuneesti. Toisaalta pienten ja tiukkojen kohderyhmien lisäksi podcastit voivat tavoittaa yhä suurempia yleisöjä. Esimerkiksi Antti Holman Auta Antti! -podcast on kesän kynnyksellä saavuttanut jo lähes 2 miljoonaa kuuntelukertaa.

Podcastien kuuntelu ei vielä ole monelle tapa samalla tavalla kuin radion napsauttaminen autossa päälle, mutta mitä jos tänä kesänä tarjoisit itsellesi mahdollisuuden inspiroitua, nauttia tai oppia jotain uutta kuuntelemalla suomalaisia podcasteja? Omia suosituksiani ovat Auta Antti! -sarjan lisäksi RadioPlaystä löytyvät Juoksumania, Sivumennen, Lasten sadut ja Perho & Pääskysaari.

Kesää odotan myös sen takia, että julkaisemme RadioPlayssä Jarkko Sipilän ja Pekka Lehtisen Rikospaikkaradiosta sekä Teemu ”Pastori” Potapoffin Selviytyjät – tarinoita elämästä -podcasteista toiset kaudet. Niitä suosittelen tietenkin vahvasti, vaikka molemmat sarjat eivät todellakaan päästä kuulijaansa helpolla.

Toivon teille kaikille hyviä podcast-valintoja kesään!

Klikkaamalla pääset tutustumaan RadioPlayn sisältöihin.

Kirsi Takala, RadioPlayn tuotepäällikkö

Tipi vastaa Bauer Median RadioPlay-sisällöistä. Radiohommat hän aloitti aikoinaan Timo T.A. Mikkosen Radio 103,4:ssa Mäntsälässä. Tähän mennessä radiovuosia on kertynyt jo 12. Radion lisäksi Tipi on ollut ehtinyt työskennellä kuntosalilla, lehdessä kolumnistina ja tv-tuotantoyhtiössä assarina. Tipi pitää lukemisesta, metsässä juoksemisesta ja kahviloista. Hän on myös kova penkkiurheilija, ainakin mitä tulee yleisurheiluun. Timanttiliiga on parasta, mitä hän tietää, varsinkin paikan päällä seurattuna.

Kirjoittajan artikkelit