Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Radio elää mukana arjessa ja juhlassa

14. lokakuuta 2021

Osku Nurmi, Ohjelmajohtaja

Arkeen paluu on tuonut syksyllä suomalaisille monia ”uustuttuja” asioita. Radio elää mukana samaa todellisuutta kuulijoiden kanssa ja antaa sen myös näkyä ja kuulua.

Usein on sanottu syksyn tuovan uusia tuulia tullessaan, mutta harvoin asia on tuntunut näin konkreettiselta. Tätä kirjoitettaessa näyttää siltä, että yhteiskunta on avautumassa pitkän pandemiajakson jälkeen, ja jo pelkkä lähityöhön paluu muuttaa jälleen meidän kaikkien päivärutiineja.

Arkeen paluu tuo suomalaisille monia uustuttuja asioita: aikaisemmat herätykset, mitä pitikään muistaa ennen töihin lähtöä, miten se koulun jälkeinen aika tulikaan järjestää lapsille, mites välipalat, harrastukset.. Miten olla taas yhtäkkiä ihmisten kanssa? Kuuluuko kätellä? Saako halata?

Radiossa elämme samaa todellisuutta kuulijoiden kanssa ja annamme sen myös näkyä ja kuulua.

Muuttunut arki

Radio Iskelmä kartoittaa parhaillaan kuulijoidensa, mahdollisesti muuttuneita, arkirutiineja, jotta voimme ottaa ne huomioon sisällöissämme syksyn aikana.

Mikä on tarkka aika, jolloin kuulijamme heräävät aamuisin, mitä tapahtuu ensimmäisenä, mitä syödään aamupalaksi vai syödäänkö mitään? Kahvi kauramaidolla vai jollain muulla? Pienet, ehkä hauskatkin, yksityiskohdat auttavat meitä maalaamaan entistä tarkemman kuvan kuulijoistamme ja auttaa meitä palvelemaan heitä entistäkin paremmin.

”Haluamme olla mukana kuulijoidemme aamurutiineissa entistäkin vahvemmin. On selvää, että lähityön myötä palaamme myös yhä useamman työmatkaseuraksi, mutta haluamme olla mukana aamussa jo ennen työmatkan alkua”, toteaa Iskelmän ohjelmapäällikkö Ari Ojala.

Joulu on jälleennäkemisen aikaa

Arjen lisäksi myös paluun tekee myös juhla. Esimerkiksi joulu on suomalaisille tärkeä juhla, ja tuleva joulu on monelle jälleennäkemisen aikaa.

”Jouluun valmistautuminen alkaa samaan aikaan kuin kuuntelijoillakin – jo marraskuun puolella. Radio Novalla joulu kuuluu vahvasti muun muassa jouluhenkisissä kanavatuotannoissa ja äänimaisemassa marraskuusta eteenpäin aina joulun yli. Joulumusiikki noudattaa Novan kanavalupausta myös jouluna: luvassa on siis paras sekoitus jouluklassikoita ja tyylikkäimpiä uutuuksia. Joulumusiikki noussee kanavan tarjontaan joulukuun alusta eteenpäin, ja perinteisesti kanava soittaa pelkkää joulumusiikkia aatosta tapaninpäivään saakka”, kertoo Novan ohjelmapäällikkö Niina Jokiaho.

Kahden pandemiavuoden jälkeen uskomme, että tänä vuonna pystymme palaamaan perhe- ja sukujouluihin sekä viettämään aikaa rakkaimpien kanssa. Joulukuussa Radio Novan taajuus täyttyy tarinoista siitä, kenen kanssa joulun tänä vuonna jakaa.

Annamme sisällöissämme asioiden koskettaa ja annamme asioiden tuntua. Sitä on radio parhaimmillaan!

Osku Nurmi, Ohjelmajohtaja

Oskun tehtävä Bauer Medialla on saada maailma kuulostamaan paremmalta. Lukuisten radiojuontaja- ja tuottajapestien kautta ura on kuljettanut Oskun radiokanavan ohjelmajohtajaksi ja äänituotantojen pääkäsikirjoittajaksi. Nykyisessä pestissään hän on mukana kehittämässä Bauer Median radiokanavia ja Radioplayta sekä niiden sisältöjä. Osku pitää hyvästä äänestä, huonoista vitseistä, kesästä ja purjehtimisesta.

Kirjoittajan artikkelit