Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Radio Nova osana yli miljoonan suomalaisen kesää — 25-54-vuotiaiden kuunnelluin radiokanava!

9. syyskuuta 2019

Niina Jokiaho, Head of Radio Nova

Kolmen kesän hengessä Radio Novan kesä rakennettiin tänä vuonna kolmen tukipilarin varaan: viihdyttävät kesäjuontajat, tutkittu ja kuuntelijoiden rakastama musiikki sekä kesän eläminen yhdessä kuuntelijoiden kanssa.

Hyvän kesäradion tekeminen ei vaadi isoja taikatemppuja. Kesä on rentoa oleskelua, iloa ihmisten kohtaamisista ja piippaamattomista älypuhelimista. Auton nokka käännetään aiempaa pidemmille reissuille kohti huvipuistoa, ja radio soi aina perille saakka. Musiikki on kesälläkin suurin syy hakeutua radiokanavalle, ja sen lisäksi juontajat ja Radio Novan kohdalla myös uutiset sekä liikenneseuranta vaikuttavat kanavavalintaan.

Tunnemediana radio jättää vahvoja muistijälkiä niin biiseillä kuin persoonillaankin. Tänä kesänä saimme Radio Novaan komean kesäjuontajakaartin aina Antti Holmasta Anna Perhoon ja Jannika B:hen. Heitä kaikkia yhdisti yksi asia, aitous. Fiilis siitä, että on sinut itsensä ja maailman kanssa. Kun radiojuontaja puhuu ihmisenä ihmiselle, on kanavalle helppo palata yhä uudestaan ja uudestaan.

Huikeat luvut kesäkuuntelussa

Kesän tulokset eivät jääneet fiilistelyn tasolle, sillä myös numeraalisesti kolme kesää ja kolme teemaa ovat tähän mennessä onnistuneet Radio Novan kohdalla erinomaisesti. Radio Nova oli touko-heinäkuussa tavoittavin kaupallinen radiokanava (keskimäärin 1,3 miljoonaa kuuntelijaa) sekä kuunnelluin kohderyhmässä 25-54-vuotiaat, jotka viihtyivät Radio Novan seurassa jopa huimat yhdeksän tuntia viikossa. Onnistuminen juuri nuoremmissa kohderyhmissä on tärkeää, koska se kertoo sisällön dynaamisuudesta ja antaa eväitä pitkän aikavälin suunnitteluun. Meillä on kuuntelijoita tulevaisuudessakin!

Perinteinen FM-kuuntelu täydentyy jatkuvasti audiokuuntelulla muista lähteistä. On tärkeää tarjota olemassa olevaa hyvää sisältöä siellä, missä ihmiset niitä kuluttavat: Radio Novan Radio Novan Kesäaamujen koostejaksot keräsivät RadioPlay-palvelun kautta yli 50 000 kuuntelua, sisältöjä kuunneltiin siis innokkaasti aamun lähetysaikojen ulkopuolella.

Tuntuu hyvältä, että Radio Nova on tänäkin kesänä ollut osa niin monen suomalaisten arkea – ja lomaa. Ja erityisen hyvältä tuntuu, että olemme jälleen kerran pystyneet tarjoamaan selkeitä syitä kuuntelulle. Kukapa tietää (itselläni on toki aavistus), millaista jatkoa mennyt kesä saa vuonna 2020 – Antin, Eskon ja muiden kesäjuontajien mukaan kesä kun kului taas aivan liian nopeasti. Mutta niinhän siinä aina käy, oli kesiä sitten yksi tai kolme.

Muun muassa tältä Radio Novan kesä kuulosti taajuudella ja RadioPlayssa. Äänessä aamujuontajat Antti Holma ja Esko Eerikäinen:

Niina Jokiaho, Head of Radio Nova

Vuoden ohjelmapäällikkönä palkittu Niina on työskennellyt Bauer Medialla yhteensä viisi vuotta niin uutistoimittajana, tuottajana kuin nyt Novan päällikkönäkin. Työvuosiin mahtuu myös 15 vuoden ura tv:ssä toimittajana, juontajana ja tuottajana. Niina uskoo sisältöön, ei välineeseen. Hän diggailee hyviä kirjoja, vanhoja puutaloja, valkosipulien kasvattamista ja perhearkea.

Kirjoittajan artikkelit