Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Radio Nova soi vastuullisesti aurinkoenergian avulla

27. marraskuuta 2019

Minna Kuukka, Radio Novan aamujuontaja

Radio Nova on nyt kirjaimellisesti Suomen aurinkoisin radiokanava.

Radio Nova on nyt Suomen ensimmäinen aurinkosähköllä toimiva kaupallinen radiokanava. Kaapelitehtaan katolle on yhteistyössä energiayhtiö Helenin kanssa valmistunut ikioma aurinkopaneeleilla toimiva voimala. Vaikka elämme vuoden pimeintä aikaa, aurinkopaneeli tuottaa kirkkaina päivinä hyvin. Kun aurinko ei paista, sähköä ostetaan sähköverkosta, joten taajuus ei hiljene, vaikka taivaalta tulisi vettä.

Radio Novan omistavalle Bauer Medialle myönnettiin syyskuussa Kansainvälisen Ympäristöjärjestö WWF:n Green Office -sertifikaatti, josta olemme työyhteisössämme hyvin ylpeitä. Edellytyksenä tämän sertifikaatin saamiselle on kokonaisvaltainen sitoutuminen sellaisen toimistoympäristön luomiseen ja ylläpitämiseen, jossa arkipäivän valinnoissa luonnonvaroja käytetään viisaasti.

Tämän toteuttamiseen koko henkilöstö on lähtenyt tarmolla mukaan. Käytännössä olemme panostaneet muun muassa jätteiden kierrätykseen ja lajitteluun, kestävien hankintojen tekemiseen, turhasta tulostamisesta luopumiseen ja ruokavalintoihin. Myös toimiston kahvi on nykyään ympäristösertifioitua.

Tunnemme suurta ylpeyttä siitä, että yrityksemme kantaa huolta tulevaisuudesta. Oman aurinkoenergian tuottaminen on meille seuraava nytkähdys kohti vastuullisempaa ja omavaraisempaa toimintaa, jolla nostamme uusiutuvan energian käytön määrää ja vähennämme hiilidioksidipäästöjä.

Radiotyöläisinä, tiedon ja tunteen välittäjinä, meille on tärkeää ymmärtää, millaisilla konkreettisilla keinoilla asioihin on mahdollista vaikuttaa. Ja kun meitä ilmastohuolta kantavia on samassa työyhteisössä useampia, on kimpassa uusien tapojen opettelukin helpompaa. Vastuullisia valintoja on helpompi tehdä myös siviilielämässä, kun työpaikalta saa niihin esimerkin ja vetoapua. Kysymys ei ole luopumisesta, vaan uusien toimintatapojen omaksumisesta.

Itse odotan joka aamu innolla, että kello lyö kuusi. Se on hieno hetki, kun saa huikata Radio Novan taajuudelle hyvät huomenet, ja tunnelma studiossa ei vain sähköisty – vaan aurinkosähköistyy.

Näin Radio Novan aurinkovoimala otettiin käyttöön – katso video:

Radio Nova toimii omalla aurinkosähköllä!

Kaupallinen yhteistyö: Helen Radio Nova ja Helen yhdistivät voimansa!👏NYT on saatu paneelit katolle ja tästä eteenpäin homma rokkaa omalla aurinkosähköllä!☀️

Julkaissut Radio Nova Torstaina 28. marraskuuta 2019

Minna Kuukka, Radio Novan aamujuontaja

Minnalla on takanaan mediauraa yli 20 vuoden edestä. Radion lisäksi hän luovii eri juontotehtävissä laajalla skaalalla. Minna seuraa tarkasti uutisia ja maailman menoa. Muita hänen intohimojaan ovat ruuanlaitto, leipominen, matkustelu, kulttuuri ja kielet. Minna rakastaa myös heräämistä sekä varhaisia aamuja.

Kirjoittajan artikkelit