Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Audiomarkkinassa

RadioGaala 2024: intohimolla tehtyä, rakkaudesta audioon

19. huhtikuuta 2024

Kaupallisen radion vuoden tähtihetki, RadioGaala, juhlittiin viime viikolla. Illan aikana iloinen radioväki pääsi paitsi tapaamaan toisiaan, niin myös juhlistamaan kaikkea vuoden aikana saavutettua. Tässä kooste Bauer Median voittajista ja kunniamaininnoista.


Vuoden radio:

Radio Pooki

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Vuoden radioksi valittu Pooki nousi vahvasti vuonna 2023 ja löysi omassa kohderyhmässään suuren suosion. Tulokset puhuvat: Pookin kuuntelijatulokset olivat huikeita, kaupallinen kanavaosuus kasvoi aseman kohderyhmässä, kuten myös viikkotavoittavuus. Kanava saavutti asettamansa tavoitteet, mikä puolestaan kertoo tehokkaasti laaditusta strategiasta ja toimintasuunnitelmasta. Pooki puolustaa suomalaista lavatanssin kulttuuriperimää, ja sen jalkautuminen yleisön joukkoon keräsi ihmisiä yhteen turuille ja toreille.”


Vuoden paikallinen radio:

Radio Pori

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Vuoden paikallinen radio, Radio Pori, kehitti vuonna 2023 uusia sisältökonsepteja, panosti podcasteihin ja digitaaliseen sisältöön. Panostusten myötä se laajensi kuulijakuntaansa ja tarjosi uudenlaisia kokemuksia kuuntelijoille. Radio Pori on aktiivinen osa oman kaupunkinsa elämää, kulttuuria ja se on vahvistanut ennestään vahvaa sidettä paikalliseen yhteisöön. Paikallinen huumori sävyttää kokonaisuutta ja vankistaa kuulijan ylpeyttä oman alueensa supervoimista. Ja tulokset puhuvat puolestaan.”

Luova ratkaisu:

Paradox-rockmusikaalikuunnelma, Radio Pori & Porin Teatteri

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Päräyttävästä ja innovatiivisesta ideasta sekä loistavasta toteutuksesta Paradox-toteutus sai tuomaristolta kympin tauluun. Koko tuomaristolle tuli mainoskateus. Voittajatoteutus on kokonaisvaltainen ja se on intohimolla tehty. Kaupallisen yhteistyöhön on tuotu aivan uudenlaista sisältöformaattia, sekä toteutuksen markkinoinnissa on hyödynnetty luovasti kanavan mahdollisuuksia ja annettu kekseliäästi pintaraapaisua tulevasta. Kyseessä on uudella ja erilaisella tavalla markkinoitu rockmusikaali, josta tehtiin musikaaliin pohjautuva radiokuunnelma.”

Koko tuomaristolle tuli mainoskateus.


Myyntiteko:

Ääni on kaikkialla – mediatoimistostrategien ja asiakkuusjohtajien audiolla inspirointi

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Ääni on kaikkialla -myyntiteolla on viety kokonaisvaltaisesti audiota eteenpäin, ja sillä on nostettu audion merkitystä. Tuomariston mukaan teko on vakuuttavaa kaupallistamista tunnetulta toimijalta, ja sillä on muutettu yhteistyökumppanien ajatusmaailmaa. Kun myyntiteko on näinkin hyvin toteutettu tuoden esille kiinnostavaa ja tärkeää asiasisältöä, ja sen vaikutukset ovat olleet kattavat ja merkittävät, buustaa se niin yrityksen myyntiä kuin koko toimialaa pidemmällä tähtäimellä.”


Ohjelmapäällikkö: 

Niina Jokiaho, Radio Nova

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Niina Jokiaho on onnistunut vahvistamaan Radio Novan markkina-asemaa pitkäjänteisellä ja päämäärätietoisella johtamisellaan säilyttäen samalla kanavan vahvan aseman kilpailussa. Jokiaho on ammattilainen, joka osaa tarttua mahdollisuuksiin, löytää ratkaisuja ja ylläpitää positiivista ilmapiiriä työyhteisössä. Hänen työtään arvostetaan niin työyhteisössä kuin kollegoiden keskuudessa, ja luvut puhuvat puolestaan – hän on vuoden ohjelmapäällikkö nyt jo viidennen kerran.”


Radioammattilainen: 

Anssi Honkanen, Talent Coach

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Anssi Honkasella on vahva intohimo radioon, ja häneltä löytyy aito ja palava halu kehittää radiota entistä paremmaksi. Vaikka hänen äänensä on tuttu radioyleisöille ja CV:stä löytyy mittava juontajaura, jaksaa hän omassa ainutlaatuisessa positiossaan kehittyä, kuunnella ja jakaa osaamistaan. Toimiminen 16 kanavan talent coachina on valtava haaste, mutta Anssi on onnistunut jatkuvasti innostamaan ja motivoimaan juontajakollegoitaan. Anssin aito kohtaaminen ihmisten kanssa heijastaa suurta omistautuneisuutta radiotyötä kohtaan.”


Radiomyyjä, paikallinen: 

Katja Kaartinen

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

Tuomaristo oli poikkeuksellisen yksimielinen: kun raha ratkaisee ja Katja Kaartisen tulokset olivat tämän sarjan parhaat, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kaartinen toimii Tampereen alueella asiakasvastaavana ja on upeiden kasvulukujen ja tulostensa myötä osoittanut, että hän todellakin ymmärtää, mitä asiakkaan liiketoiminta on, ja miten sitä saa kasvatettua. Myynnin kasvattaminen paikallisella ja melko vakaalla radiomarkkinalla vaikeinakin aikoina on osoitus siitä, että Kaartinen todella, tietää miten asiakkaat sitoutetaan.”


Tapahtumatoteutus:

Iskelmä Gaala

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Viime vuoden Iskelmä Gaalan tulokset ja suosio olivat huikeat, mikä näkyi yleisömäärän ja mediahuomion merkittävänä kasvuna. Tapahtuma on järjestetty useamman kerran, mutta päivitetyn toteutuksen myötä se kasvatti merkitystään niin alan tekijöiden kuin valtakunnallisen median parissa. Tapahtuma on tehnyt rohkean lähtökohdan iskelmägenren kunnianosoitukselle ja onnistunut tuomaan iskelmän merkitystä esiin entistä isommin. Gaala on loistava ja raikas kokonaisvaltainen kokonaisuus, joka on isoa viihdettä koko Suomelle.”

Yleisöäänestyksen voittajat:

Vuoden radiojuontaja: 

Niko Saarinen, NRJ

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”Suomalaiset ovat äänestäneet: vuoden radiojuontajan valtikka pysyy nyt toista vuotta peräkkäin vuoden radiojuontajaksi äänestetyn Niko Saarisen kädessä.”


Vuoden radio-ohjelma:

NRJ Aamu, NRJ

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

”RadioGaalan kaikkien aikojen suurimmassa yleisöäänestyksessä vuoden radio-ohjelma -voiton vei ensimmäistä kertaa suuren suosion saanut NRJ:n Aamu, jota juontavat Niko Saarinen ja Julianna Jokela.”

Ja voittajien lisäksi vielä seuraavat kunniamaininnat:

Kultainen mikrofoni:

Sami Molgren

Radiopromootio:

Radio City Acoustic

RadioGaala 2024, kuvaaja: Juho Kuva

Kiitos RadioGaala 2024 ja RadioMedia upeasta illasta!