Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Radion uusi tekoälypohjainen innovaatio parantaa liikenneturvallisuutta 

1. marraskuuta 2023

Sini Kervinen, Head of Innovation

Kuuntelemalla Bauer Median radiokanavia on siis mahdollista kuulla liikennetiedotteet juuri sillä alueella, missä tiedolla on merkitystä. Tämä tekee radiosta automatkalle entistä relevantimman kumppanin.

Bauer Media alkoi lokakuun alussa lähettää radiossa tekoälyn avulla paikallisesti kohdennettuja ja reaaliaikaisia liikennetiedotteita.

Tekoälyn tuottamat liikennetiedotteet ja huonon kelin varoitukset otettiin ensimmäisenä käyttöön Iskelmällä. Marraskuusta eteenpäin tekoälyjuontajat A.I.mo ja A.I.no pitävät huolta kuulijoiden liikenneturvallisuudesta myös kanavilla Radio City, Auran Aallot, Radio Pori, Radio 957 ja Radio Mega. Tämä nostaa tiedotteiden antaman tuen liikenneturvallisuudelle aivan uudelle tasolle. 

Liikennetiedotteet lukee tekoälyjuontaja A.I.mo ja huonon kelin varoitukset lukee tekoälyjuontaja A.I.no. Kyseessä on merkittävästi tieliikenteen turvallisuutta parantava innovaatio, vaikka juontajat onkin nimetty hieman pilke silmäkulmassa. 

Kuuntele, miltä tekoälyn luomat liikennetiedotteet kuulostavat!

Tekoäly mahdollistaa sen, että liikennetiedotteet voi kuulla automatisoidusti vuorokauden ympäri juuri siellä, missä pelti rytisee tai kelit vaikeuttavat liikenneolosuhteita. Palvelu siis pelaa, vaikka kyseisen kanavan juontaja ei olisi paikalla.

Lisäksi tiedotteet kuuluvat vain niillä alueilla, missä ne ovat relevantteja. Eli käytännössä, jos Rovaniemellä tapahtuu liikenneonnettomuus, mutta itse kuuntelet radiota Helsingissä, et tätä tiedotetta kuule. Rovaniemellä kuuluvat ainoastaan alueelle relevantit tiedotteet ja huonon kelin varoitukset, jolloin niistä on aidosti hyötyä.

Autokuuntelu korostuu Bauer Median radiokanavilla

Reaaliaikaiset liikennetiedotteet tekevät radiosta entistä merkityksellisemmän valinnan työ- ja vapaa-ajan automatkoille, sillä laadukkaan sisällön lisäksi Bauer Median kanavat tarjoavat nyt myös tuen turvallisempaan autoiluun.

Joka viikko jopa yli 1,6 miljoonaa yli 18-vuotiasta kuuntelee radiota autossa. Koska kuunteluajat ovat pitkiä, jopa 3,5 tuntia viikoittain, liikennetiedotteet tavoittavat hyvin autoilijan oikealla hetkellä. 

Tekoäly mahdollistaa konkreettisia parannuksia

Mielestäni on aivan upeaa, että olemme pystyneet tuomaan suomalaisille näin tärkeän ja konkreettista lisäarvoa tuovan palvelun. Tekoälystä puhutaan nyt paljon, mutta harmillisen usein konkretia on vielä kaukana. Pyrimme itse tuomaan tekoälyn avulla hyvin konkreettisia parannuksia, kuten tämä, jossa päätavoitteena on suomalaisten liikenneturvallisuuden parantaminen. 

Automatisoidut liikennetiedotteet on toteutettu yhteistyössä Fintrafficin kanssa, joka tarjoaa ja kehittää liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita. Bauer Median teknologia mahdollistaa sen, että tiedote kuuluu taajuudelta jopa 15 minuutin sisällä siitä, kun tieto on saapunut Fintrafficin järjestelmään. Tekoälyäänen mahdollistaa Isoft.ai, joka on oululainen tekoälyyn keskittynyt yritys. 

Lue alkuperäinen tiedote:

Bauer Media alkaa lähettää radiossa tekoälyn avulla paikallisesti kohdennettuja ja reaaliaikaisia liikennetiedotteita

Sini Kervinen, Head of Innovation

Sini on Bauer Median innovaatiojohtaja ja hänen vastuullaan ovat innovaatioiden lisäksi muun muassa data ja tekoäly. Hän on myös Bauer Median johtoryhmän jäsen. Sini on työskennellyt suurissa mediataloissa johto- ja kehitystehtävissä yli 15 vuoden ajan ja Bauer Medialla hän on ollut vuodesta 2018. Siniä inspiroivat erityisesti hyvä ja kannustava yhteishenki sekä tuloksellisuus ja tehokkuus. Tekemisessä Sini uskoo jatkuvaan oppimiseen ja rohkeaan kokeilukulttuuriin.

Kirjoittajan artikkelit