Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Radiossa

Tekoälyradio on innovaatioiden testilaboratorio

20. helmikuuta 2024

Sini Kervinen, Head of Innovation

Tekoälyradio toimii testipaikkana toinen toistaan kunnianhimoisempien tekoälyinnovaatioiden kokeilemiseen ja kehittämiseen. Toimivimmat ideat pääsevät kuuluviin myös Bauer Median muille radiokanaville. Uutuutena kanavalla soivat STT:n tuoreet kotimaan uutiset puolen tunnin välein.

Oletko jo kuunnellut Tekoälyradiota? Sitä voi kuunnella FM-taajuuksilta Helsingissä ja Tampereella sekä RadioPlay -palvelusta maantieteellisistä rajoista piittaamatta. 

Tekoälyradion sisältö pohjautuu vahvasti faktatietoon, kuten uutisiin ja tiedotteisiin, joten kanava sopii erityisesti kuunneltavaksi heille, jotka haluavat nauttia musiikin musiikkina ja faktat faktoina.

Kanava pohjautuu tuttuun radioteknologiaan, jonka sisältö on tekoälyn avulla tuotettua. Tekoälyradiossa kaikki kuulemasi puhuttu ääni on täysin tekoälyn tuottamaa, eikä tällä kanavalla tulla kuulemaan lainkaan ihmisten puhetta. Toki kaikkeen kehitykseen tarvitaan yhä meitä ihmispuurtajia ja -innovaattoreita, mutta ulos tulevaan ääneen meitä ei tällä kanavalla tarvita.

Uutuutena STT:n uutiset

Tekoälyradiosta on mahdollista kuulla STT:n ajantasaisia kotimaan uutisia jopa puolen tunnin välein. Uutiset ovat aina tuoreet ja niitä soitetaan monipuolisesti eri aihealueista. Uutiset ovat STT:n uutistoimittajien kirjoittamia, eli luotettavia ja laadukkaita. Automaation ja tekoälyn avulla ne päätyvät taajuudelle tasaisin väliajoin tekoälytoimittajan lukemina.

Lisäksi Tekoälyradiosta kuulee Helsingin ja Tampereen alueille relevantit liikennetiedotteet ja huonon kelin varoitukset. Kanavalta kuulee myös Helsingin ja Tampereen seudun lämpötilan tasaisin väliajoin. Tekoälyääninä tiedotteille toimivat jo useammalta Bauer Median radiokanavalta tutuksi tulleet AI.no ja AI.mo.

Uusinta uutta Tekoälyradion sisällöissä ovat STT:n uutiset ja tekoälyn avulla muodostettu soittolista. Tekoälyradion soittolista päivittyy kerran vuorokaudessa muiden suomalaisten radiokanavien eniten soitetuilla biiseillä. Innovaatio perustuu avoimeen dataan, ja seuraavan päivän soittolista generoidaan joka päivä uudelleen klo 23.30.

Kanavalla kuullaan myös tekoälyjuontaja Mairen ”Kysy Mairelta” -ohjelmaosuuksia, joissa Maire vastaa kuulijoiden esittämiin kysymyksiin. Maire tuli alun perin tutuksi Kasari-radiossa jo loppuvuodesta 2023, jossa hän aloitti uransa Jani ”Tuottaja” Jääskeläisen juontoparina. Ihastuttavan koukuttavia vastauksia antanut Maire sai sittemmin myös oman spinoff-osion Tekoälyradioon. Mairelle voi lähettää kysymyksiä Tekoälyradion verkkosivujen kautta.

Olisi kiva kuulla ajatuksiasi siitä, miten tekoälysisällöt mielestäsi toimivat! Voit lähettää meille palautetta Tekoälyradion palautelomakkeen kautta

* * * 

Tekoälyradio lanseerattiin ensin digiradiona marraskuussa 2023 ja FM-radiona tammikuussa 2024. Tekoälyradiota voi kuunnella RadioPlay -palvelusta sekä FM-taajuuksilta 102,0 Helsingissä ja 101,6 Tampereella.

LUE MYÖS:

Bauer Media lanseeraa Pohjoismaiden ensimmäisen tekoälyradion

Taajuudella Maire – tekoälyuutisankkurin käyttöä tehdään tutuksi STT:n uutisilla

Sini Kervinen, Head of Innovation

Sini on Bauer Median innovaatiojohtaja ja hänen vastuullaan ovat innovaatioiden lisäksi muun muassa data ja tekoäly. Hän on myös Bauer Median johtoryhmän jäsen. Sini on työskennellyt suurissa mediataloissa johto- ja kehitystehtävissä yli 15 vuoden ajan ja Bauer Medialla hän on ollut vuodesta 2018. Siniä inspiroivat erityisesti hyvä ja kannustava yhteishenki sekä tuloksellisuus ja tehokkuus. Tekemisessä Sini uskoo jatkuvaan oppimiseen ja rohkeaan kokeilukulttuuriin.

Kirjoittajan artikkelit