Eläköön SuomiRock! -gaala palkitsee kotimaisen rockin parhaat

10. lokakuuta 2017

Missään muussa maassa ei tehdä niin hyvää SuomiRockia kuin Suomessa. Siksi on korkea aika, että tuon huikean genren parhaat osaajat saavat ansaitsemaansa tunnustusta. Marraskuussa Helsingin Tavastia-klubilla järjestettävä Eläköön SuomiRock! -gaala korjaa tilanteen ja palkitsee Suomirockin osaajia ja legendoja monessa kategoriassa. Vuosittaiseksi perinteeksi syntyvä tilaisuus järjestetään ensimmäistä kertaa torstaina 9.11. Tapahtumassa esiintyy näyttävä kattaus artisteja suomirockin eri aikakerroksista: Pate Mustajärvi, Pantse Syrjä, Anssi Kela, Maija Vilkkumaa, Olli Herman, Arto Tuunela ja Leo. Heitä säestää Antti ”Letku” Lehtisen Eläköön SuomiRock! -orkesteri.

Sarjakuvataiteilija Juho Juntusen suunnittelemalla palkintopokaalilla palkitaan muun muassa vuoden artisti ja vuoden SuomiRock-teko. Yleisökin pääsee kertomaan mielipiteensä, sillä himoittu Vuoden SuomiRock -kappaleen palkinto ratkaistaan Iltalehden sivuilla käytävällä yleisöäänestyksellä. Gaala huipentuu Juhani Merimaan jakamaan SuomiRockin elämäntyö -palkintoon.

Eläköön SuomiRock! -tapahtuman ympärille tullaan perustamaan myös rahasto, joka keskittyy tukemaan henkilöitä ja tahoja, jotka omalla toiminnallaan edistävät suomirock-kulttuuria. Ensimmäisen SuomiRock -stipendin saaja julkistetaan gaalassa.
– Suomirock on musiikkilaji, josta on syytä olla ylpeä. Se on omaleimaista ja vahvaa kulttuuria, jonka merkitys kansalliselle identiteetillemme on suurempi kuin monet hahmottavat. Jos musiikkityyli määrittää parhaimmillaan kansakunnan tilaa, uudistaa kieltä ja lisäksi tuottaa kuuntelun kautta mielihyvää, se on ansainnut ainakin yhden gaalan, kommentoi tapahtuman syntymistä radiokanava SuomiRockin päällikkö Jani Rajalin.

Eläköön SuomiRock!
torstaina, 9.11. klo 19.30
Tavastia, Urho Kekkosenkatu 4-6

Lisätietoa:
Ismo Heikkilä, luova johtaja, Bauer Media Oy, e-mail: Ismo.heikkila@bauermedia.fi, p. 0505606313

Samu Haber tekee soolodebyyttinsä Iskelmän synttäreillä

Samu Haber tekee soolodebyyttinsä Iskelmän synttäreillä

4.7.2022

Suosikkinäyttelijä aloittaa NRJ:n kesäjuontajana

Suosikkinäyttelijä aloittaa NRJ:n kesäjuontajana

1.7.2022

Bauer Media lanseeraa uuden radiokanavan, jollaista ei vielä löydy Suomesta

Bauer Media lanseeraa uuden radiokanavan, jollaista ei vielä löydy Suomesta

30.6.2022

Huippukokkien podcast-sarjassa kurkistetaan keittiön takahuoneeseen

Huippukokkien podcast-sarjassa kurkistetaan keittiön takahuoneeseen

19.5.2022