Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Audio Landscape 2023

Metaversumi – audio ennenkuulumattomissa ympäristöissä

Lokakuussa 2021 lähetin viestin ystävilleni WhatsAppissa: ”Tiedoksi: Asioita, joista en aio koskaan puhua: cryptot ja metaverse.” Auts. Famous last words.

Sain pian puhelun ystävältäni, joka on co-founder Mission Impact Academy -nimisessä yrityksessä. MIA oli rakentamassa uutta globaalia koulutusalustaa naisille nousevissa teknologioissa, ja he pyysivät minua valmentajaksi innovatiiviseen koulutusohjelmaan.

Lähdin mukaan – ja samalla hetkellä mursin vain muutamaa kuukautta aiemmin WhatAppissa tekemäni lupauksen olla koskaan puhumatta metaversumista. Universumilla tai kohtalolla on todella outo huumorintaju.

Metaversumi on internetin tulevaisuus. Metaversumi tekee internetille sen, minkä TikTok teki somelle – se saa kääntämään äänet päälle. Immersiivisyys, eli moniulotteinen ääni, on yksi metaversumiin liitettävistä avainsanoista. Immersiivinen ääni on stereoääntä merkittävästi laajempi ja kokemuksellisempi tapa kuunnella. Se tuo kuulijan aidosti keskelle toimintaa, paikkoja ja tilanteita. Pelimaailmasta tuttu juttu. Metaversumi tarjoaakin yrityksille todella vaikuttavan paikan syventää brändikokemusta äänen keinoin.

Bloomberg Intelligencen mukaan metaversumimarkkinan arvo tulee olemaan 800 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä metaversumimarkkinan arvoksi ennustetaan 13 triljoonaa dollaria.

→ Lisää aiheesta (pdf)

Marjo Hellman

viestinnän ja esiintymisen valmentaja, marjo@hellmanco.com