Verkkosivut saavat pian uuden ulkoasun. Lue lisää uudesta yritysbrändistämme täältä.

Audio Landscape 2023

Tekoäly voi tulevaisuudessa olla täydellinen radiojuontaja, siksi tarvitaan myös aitoja ja epätäydellisiä ihmisiä

Radion vahvuus on nyt ja tulevaisuudessa tunteiden herättäminen. Radio on media, joka oikein tehtynä tuntuu läheiseltä. Sen kautta voi tuntea olevansa kaltaistensa joukossa.

Radion perusta, kiinnostava sisältö kiinnostavien ihmisten kertomana reaaliajassa on kivijalka, jolle on turvallista rakentaa uutta ja entistäkin parempaa kuuntelukokemusta. Tunteen välittäminen ja sen monet eri tasot ovat sisällöntekijöidemme koulutuksen keskiössä. Näin varmistamme, että ihmiset palaavat persooniemme ja brändiemme luo.

Hyvää kuuluu tulevaisuudessakin

Tekoäly pystyy tulevaisuudessa olemaan täydellinen radiojuontaja. Juuri siksi ihanan epätäydellisiä, aitoja tunteita välittäviä ihmisiä tarvitaan silloin, kun puhtaan informaation sijaan halutaan välittää tunnetta. Käsillä ei siis ole jompikumpi-tyyppinen tilanne, vaan tekoälyn ja oikean ihmisen tuottama sisältö kulkevat käsi kädessä, toisiaan tukien.

Juontajilla on käsillä kultaiset ajat vaikuttamiseen. Mahdollisuuksia on enemmän kuin rajoitteita. Uusien työtapojen opettelu ja omaksuminen on muutos, joka on käynnissä juuri nyt.

Toisille muutos on pelottavaa, toisille läjä uusia mahdollisuuksia onnistua. Väitän, että me Bauer Median sisältötiimissä kuulumme jälkimmäiseen ryhmään. Muuttuva audiokenttä ei tee työstämme helpompaa, mutta uudet vaikuttamisen tavat ja kokonaan uudet yleisöt tuovat sisältöpuolen työhön ihan uudenlaista intoa.

Eli hyvää kuuluu siis tulevaisuudessakin!

→ Lisää aiheesta (pdf)

Anssi Honkanen

Audio Talent Coach, anssi.honkanen@bauermedia.fi